1 стар козунак със стафиди (около 500 г)
200 г млечен шоколад
100 г краве масло
70 г орехи
50 мл крем ликьор
2 с. л. какао
за декорация:
150 г черен шоколад
1 с. л. кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Козунакът се смила в блендер. Маслото се разтопява.
Шоколадът се разтопява на водна баня. Козуначените трохи се заливат с крем ликьора, шоколада и маслото.
Добавят се смлените орехи и какаото.
Ако сместа е прекалено суха, се налива прясно мляко. Оставя се в хладилник за около 30 минути – да стегне леко.
След това от сместа се оформят скалички и се подреждат в тава върху решетка.
Черният шоколад се разтопява на водна баня.
Върховете на скаличките се поливат с разтопения шоколад, поръсват се с кокосовите стърготини и скаличките се прибират в хладилник за 15 минути.
Още рецепти за торта:
Лека плодова торта
Неделна торта без печене
Малка ягодова торта
Как да направим шоколадова торта за една минута
Палачинкова торта
Виенска торта за шокоманиаци