240 мл пърномаслено прясно мляко
1 яйце
2 с.л. разтопено безсолно масло
140 г брашно
35 г какао
25 г фина захар
3/4 ч.л. сода бикарбонат
75 г млечен шоколад (чипс)
щипка сол
олио
За карамелизирания бекон:
6 резена бекон
150 г кафява захар
Допълнително:
ванилов сладолед
кленов сироп
Начин на приготвяне:
1. За карамелизирания бекон подредете лентите бекон в тавичка, постлана с хартия. Поръсете с половината количество захар и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 8-10 минути. Обърнете лентите бекон и поръсете с останалата захар. Печете още 8-10 минути, до тъмнозлатисто.
2. За палачинките смесете в купа прясното мляко, разтопеното масло и яйцето. Разбийте добре. В друга купа пресейте сухите съставки - брашното, какаото, захарта и содата. Разбъркайте добре.
3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до хомогенност. Добавете чипса от млечен шоколад и разбъркайте енергично.
4. Загрейте преса за сандвичи с гладки плочи. Поставете 2-3 пръстена за пържени яйца върху плочата, предварително намазани с олио или масло от вътрешната страна, и ги напълнете със смес за палачинки. Затворете пресата и печете 4-5 минути.
5. Оформете купчинка от 3 шоколадови палачинки. Върху тях подередете 2-3 топки ванилов сладолед, а отгоре поставете 1 парче карамелизиран бекон. Поръсете с кленов сироп и поднесете веднага.