350 мл прясно мляко
50 г краве масло (+ за намазване)
1 яйце
200 г брашно
2 с. л. какао
50 г черен шоколад
60 г захар
1 ч. л. бакпулвер
2 щипки сол
1 ванилияза соса:
180 мл животинска сметана
80 г черен шоколад
40 г краве масло
1 щипка канела
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцето, прясното мляко и разтопеното масло.
В друга купа се смесват брашното, какаото, бакпулверът, ванилията, солта и захарта.
Шоколадът се накълцва и също се добавя към останалите продукти.
Двете смеси се разбъркват добре.
В загрят и намазан с масло тиган от палачинковото тесто се приготвят дебели, пухкави палачинки.
Сметаната и маслото за соса се кипват.
Начупеният шоколад се залива с тях.
Оставя се за 1 минута, така че шоколадът да омекне, след това се разбърква и се добавя канелата.
Палачинките се поднасят със соса. По желание се поръсват с още черен шоколад.
В какво се крие чарът на палачинките
Шоколадови палачинки за закуска