С тази рецепта имате възможността да създадете собствен шоколадов специалитет с чудесен класически вкус и ефектен вид. Забравете притесненията за работата с шоколад и се впуснете в това сладко приключение.
Необходими продукти за 20 броя:
350 г млечен шоколад, начупен на парчета
45 г масло
125 мл сметана
100 г препечени и обелени бадеми
100 г препечени лешници или орехи
100 г захар
Начин на приготвяне:
Захарта се слага в тиган и се разтопява на светъл карамел. Прибавят се лешниците, разбъркват се добре и сместа се изсипва върху хартия за печене. Когато карамелът се стегне, се начупва на парчета и се смила с кухненски робот или се счуква.
Сметаната се слага да заври, прибавят се шоколадът и маслото, разбърква се, докато стане гладка. Когато изстине, се слагат бадемите и карамелът с лешниците. Сместа се изсипва във форма на пласт от 1 см да стегне за 30 мин. в хладилника. След това се изрязват сърца с помощта на нагорещена формичка.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Сладки с шоколадов чипс и портокал