200 г царевично нишесте
180 г брашно
20 г какао
200 г краве масло (меко)
150 г пудра захар
30 мл тъмен ром
200 г дулсе де лече
2-3 с.л. соев сос
3 жълтъка
10 г бурбонска ванилова захар
100 г разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Прибавете жълтъците, ваниловата захар и рома и отново разбийте.
Към тях изсипете какаото, нишестето и брашното. Разбъркайте за кратко с миксер, а след това продължете с бъркалка на ръка. Трябва да получите ронливо маслено тесто. Увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 1 час.
След това върху леко набрашнен плот разточете тестото на сравнително тънка кора. Изрежете кръгове. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна* за около 10 минути, извадете и охладете сладките.
Смесете соевия сос и дулсе де лечето. Намажете бисквитите с карамела и ги слепете.
Декорирайте с разтопен черен шоколад и поднесете.
* Печете във фурна с включен вентилатор.
Съвет: Останалото тесто съберете и разточете наново или го съхранявайте във фризер или в хладилник.