- 200 г царевично нишесте
- 180 г брашно
- 20 г какао
- 200 г краве масло (меко)
- 150 г пудра захар
- 30 мл тъмен ром
- 200 г дулсе де лече
- 2-3 с.л. соев сос
- 3 жълтъка
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 100 г разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Прибавете жълтъците, ваниловата захар и рома и отново разбийте.
Към тях изсипете какаото, нишестето и брашното. Разбъркайте за кратко с миксер, а след това продължете с бъркалка на ръка. Трябва да получите ронливо маслено тесто. Увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 1 час.
След това върху леко набрашнен плот разточете тестото на сравнително тънка кора. Изрежете кръгове. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, извадете и охладете сладките.
Смесете соевия сос и дулсе де лечето. Намажете бисквитите с карамела и ги слепете.
Декорирайте с разтопен черен шоколад и поднесете.
Прочетете още:
- Кекс с тахан, сусам и мляко
- Двойношоколадов кекс с цял портокал
- Бърз кекс с кисело мляко
- Ароматен кекс с индийско орехче
- Шоколадов кекс с банани
- Бисквити от кекс