250 г брашно
60 г какао
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
90 г краве масло (със стайна температура)
200 г захар
2 яйца
160 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
Брашното се разбърква с какаото, содата и солта.
Маслото се разбива много добре със захарта. Чукват се яйцата и отново се разбива.
Сипва се сместа с брашното и се разбърква. Шоколадът се накълцва.
Добавя се към сместа и се разбърква. От полученото тесто се оформят два фитила.
Слагат се в тави с незалепващо покритие. Пекат се около 30 минути в загрята на 160 градуса фурна (с вентилатор), след което се изваждат и се оставят, леко да се охладят.
Нарязват се на филийки с дебелина от 3–4 см. Подреждат се в тави и се пекат 5–7 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).
Охлаждат се и се поднасят.
Други рецепти:
Сладки с шоколадов чипс и портокал