Шоколадова торта

Сладко изкушение без брашно

3 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

50 г какао

125 мл гореща вода

150 мл зехтин

150 г фино смлени бадеми

0.5 ч.л. сода бикарбонат

1 щипка сол

200 г захар

3 яйца от свободно отглеждани кокошки

2 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:

1. В кана сипете какаото и го залейте с горещата вода. Разбъркайте с помощта на тел до получаването на гладка смес. Добавете ваниловия екстракт, разбъркайте и оставете сместа да се охлади леко. 

2. В купа смесете фино смлените бадеми* със сода бикарбонат и сол. Разбъркайте. В голяма купа сипете захарта, зехтина и яйцата. Разбийте с помощта на миксер, на висока скорост, до избледняване на сместа, около 3 минути.

3. Намалете скоростта на миксера и добавете малко по малко какаовата смес. Щом сместа стане хомогенна, добавете и сухите съставки, малко по малко. 

4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 23 см) и постелете хартия за печене на дъното ѝ. Изсипете сместа за тортата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 40-45 минути. По краищата тортата трябва да се е стегнала, а в центъра да е леко мека.

5. Оставете тортата да изстине върху решетка във формата за 10 минути. След това я извадете от формата и поръсете с тънък слой пудра захар.

*Може да замените смлените бадеми със 125 г брашно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти