6 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
175 г захар
750 г маскарпоне
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
375 г бишкоти
500 мл кафе еспресо
вино Марсала
2 х 400 г Дулсе де лече
450 г натурален шоколад
100 г бял шоколад
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Отделете белтъците от жълтъците в две големи купи. Разбийте белтъците с помощта на миксер до получаването на сняг.
2. Жълтъците разбийте със захарта до пухкава смес с бледожълт цвят. Добавете маскарпонето и ваниловия екстракт и разбийте отново. Добавете разбитите белтъци на няколко порции, като разбивате след всяка внимателно с помощта на шпатула.
3. В купа сипете студеното кафе и добавете към него малко марсала. Топете в сместа целите бишкоти така, че хубаво да се напоят.
4. В голяма стъклена купа за трайфъл подредете един слой бишкоти, потопени в кафе, върху тях направет слой от крема, върху него слой от дулсе де лече. Поръсете с какао и повторете същата подредба - бишкоти, крем, дулсе де лече, какао, докато продуктите свършат. Завършете с настъргани на едро натурален и бял шоколад.