Шоколадов тарт

Богато на вкус изкушение за всеки повод

3.5 от общо 2 гласа
1200 мин.
Необходими продукти

За основата:

50 г натурален шоколад (70% какао)

75 г масло

15 бр. бисквити Дижестив

 

За пълнежа:

350 г натурален шоколад

100 г масло

1 пълна ч.л. разтворимо кафе

1 с.л. гореща вода

250 мл пълномаслена течна сметана

200 г пълномаслена заквасена сметана

 

За гарниране:

150 мл пълномаслена течна сметана

настърган шоколад

Начин на приготвяне:

1. Начупете шоколада на парчета и го сложете в тенджерка заедно с маслото. Гответе на умерен огън, като разбърквате периодично, докато сместа стане гладка и лъскава.

2. Смелете бисквитите и ги сложете в купа. Залейте ги със сместа от разтопени масло и шоколад. Разбъркайте. Пресипете сместа на дъното на форма с подвижно дъно (диаметър 23 см) и я разстелете равномерно, като добре я притискате по краищата. Поставете в хладилник.

3. За пълнежа в голяма стъклена купа поставете нарязаното на бучки масло, начупения на парчета шоколад и течната сметана. Разтворете кафето в 1 с.л. гореща вода и разбъркайте. Добавете и него. Разтопете продуктите на водна баня, докато сместа стане гладка и лъскава. Дръпнете от огъня и охладете леко. След това добавете заквасената сметана. Разбъркайте внимателно с помощта на шпатула.

4. Излейте пълнежа върху основата от бисквити. Поставете в хладилник за най-малко 2 часа или за цяла нощ.

5. Сервирайте тарта, изваден от хладилника, като го украсите с леко бита сметана и настърган шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти