Ако смятате, че брашното е проблем за вас, не е нужно да се лишавате от радостта, която шоколадовите сладкиши неизменно носят. Просто пригответе тази рецепта.
Необходими продукти за 8 порции:
200 г шоколад 50%
200 г крем сирене
5 яйца
3 с. л. кафява захар
1 щипка винена или лимонена киселина
За сервиране:
ванилов сладолед
200 г малини, ягоди, къпини или боровинки
листа от мента
Начин на приготвяне:
Шоколадът се стопява на водна баня или в микровълновата фурна, като се нарязва на парченца и се разбърква на всеки 30 сек. Разбива се заедно със сиренето и жълтъците.
Белтъците се разбиват с киселината на твърд сняг. Постепенно се прибавя кафявата захар. Добавят се на 3 пъти с леко и внимателно разбъркване към шоколадовата смес.
Тестото се сипва във форма с подвижни стени с диаметър 26 см. На дъното на загрятата фурна се слага тавичка с вряща вода и сладкишът се пече 25 - 30 мин. на 160° С Охлажда се 5 мин. във формата и се изважда върху решетка да доизстине. Поръсва се с пудра захар.
Изстиналият сладкиш се сервира с пресни плодове и топка ванилов сладолед.
Прочетете още:
Разкошна и сочна портокалова торта
Домашна бисквитена торта без печене