Необходими продукти:
200 грама черен шоколад
100 грама масло
6 яйца
100 грама захар
за гарниране:
бита сметана
пресни плодове
какао
Начина на приготвяне:
Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците на сняг, а към жълтъците прибавете захар и разбивайте до получаване на пухкав светло жълт крем.
Прибавете разтопения шоколад и за финал внимателно смесете с белтъците.
Декорирайте с бита сметана, пресни плодове и какао.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Двойношоколадов кекс с цял портокал
Ароматен кекс с индийско орехче