Шоколадов кекс с тиквички

Пухкав и с приятна текстура

4 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

75 г какао

175 г брашно

1 ч.л. бакпулвер

225 г захар

225 г настъргани тиквички

3 яйца

200 мл олио

 

За крема:

100 г масло

200 г крем-сирене

400 г пудра захар

1 шушулка ванилия

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата с олиото с помощта на миксер, докато сместа удвои обема си, около 2 минути.

2. В друга купа пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Добавете захарта и разбъркайте. 

3. Добавете яйчената смес към сухите съставки и разбъркайте енергично до хомогенност. Добавете настърганите тиквички и разбъркайте добре.

4. Пресипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене правоъгълна или кръгла форма. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути. Извадете тортата от формата и оставете да изстине напълно.

5. За крема разбийте мекото масло с крем-сиренето и остърганата вътрешност на шушулката ванилия до пухкавост. Добавете пудрата захар и разбийте отново, до гладкост.

6. Поставете тортата в поднос и нанесете масления крем върху нея. Поръсете с фино настърган шоколад по желание.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти