Необходими продукти:
150 г натурален шоколад (65-70%)
100 г кафява захар
100 г бяла захар
50 г масло
2 яйца
150 мл черешова бира (можете да я замените с черна бира)
65 г брашно
45 г какао
шепа череши (почистени от костилки)
шам фъстък за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете дъното на правоъгълна тавичка с размери 20-25 см и го покрийте с хартия за печене, след което намаслете и нея и я поръсете с какао.
На водна баня разтопете шоколада и маслото, към тях добавете двата вида захар и бъркайте до нейното разтваряне (ако захарта не се разтопи напълно, не е фатално). Отстранете сместа от котлона.
Прибавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване, после сипете бирата и накрая сложете брашното и какаото. Разпределете сместа в тавата и я поръсете с черешите и ядките.
Печете 20-25 минути, проверете с клечка готовността на десерта. Охладете и го нарежете на квадрати.
Шоколадов браунис с череши
Да се подсладим в празничните дни
16529