Необходими продукти:
400 г бял шоколад
200 г пандишпанов блат
(или останал кекс, козунак и др.)
200 г ягоди
разноцветни захарни бонбони
Начин на приготвяне:
Пандишпановият блат се натрошава.
Ягодите се режат на кубчета.
Около 100 г от шоколада се разтопява на водна баня.
Трохите се разбъркват добре с ягодите и разтопения шоколад, сместа се прибира в хладилник за 30 минути.
След това от нея се оформят яйца, в които се забиват сламки. Оставят се във фризер да се замразят. Замразените яйца се потапят в разтопен бял шоколад и се подреждат прави върху стиропор, докато шоколадът се стегне. Поръсват се със смлени разноцветни бонбони.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Най-добрите техники и рецепти за козунак и агнешко
Козунак, който може да направим с една ръка