25 г безсолно масло
8 филии хляб
1 банан
За карамела:
150 мл пълномаслена течна сметана
60 г фъстъчено масло
100 г захар
За шоколадовия крем:
125 мл течна сметана
1 с.л. глюкоза
110 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
1. За карамела загрейте сметаната в тенджерка. Добавете фъстъченото масло и разбъркайте с помощта на силиконова шпатула.
2. В умерено загрят тиган сипете половината захар и изчакайте да се разтопи. Сипете останалата захар и отново изчакайте да се разтопи. Разбъркайте със силиконова шпатула, докато карамелът придобие тъмнозлатист цвят. Добавете горещата смес от сметана и фъстъчено масло. Разбъркайте до хомогенност и дръпнете от огъня.
3. За шоколадовия крем нарежете шоколада и го сложете в купа заедно с маслото. В тенджерка загрейте сметаната заедно с глюкозата. Щом сместа кипне, изсипете я върху шоколада. Разбъркайте с помощта на вилица, докато шоколадът се разтопи. Оставете крема на стайна температура за 1 час, за да се сгъсти.
4. Намажете две филии с шоколадов крем. Поръсете едната с щипка сол и подредете кръгчета банан върху нея. Захлупете с другата. Намажете с масло горната филия и поръсете с пудра захар. Поставете сандвича с намазаната страна в загрят тиган. Запечете до златисто. Намажете горната страна с масло и поръсете с пудра захар. Обърнете сандвича и запечете отново до златисто.
5. Разрежете сандвича на две половини и поставете в чиния. Залейте с каремелен сос и поднесете.