Необходими продукти:
* 2 големи яйца
* 1 ч кафява захар (мусковадо)
* 1/2 ч течна сметана
* 125 г кокосово масло
* 100 мл зехтин
* 1/2 чч брашно
* 1/2 чч грис
* 1чл сол
* 1 бакпулвер
* ванилия
* 80 г сурови лешници
* 80 г печени лешници
* течен шоколад или крем (по ваш избор)
Начин на приготвяне:
Загрявате фурната на 175 С. Смилате всички лешници на ситно в кухненски робот с приставката с металните ножове. Разбивате яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес.
Разтопявате кокосовото масло, но не трябва да бъде горещо. Добавяте кокосовото масло, зехтина и сметаната към яйцата и захарта, като разбивате постоянно. Добавяте брашно, грис, сол, бакпулвер, ванилия, и разбивате до хомогенизиране. Добавяте лешниците. Изсипвате във форма за кекс и печете около 35-40 минути.
Когато извадите сладкиша, оставете го да се охлади, преди да го обърнете. Течният шоколад за заливката трябва да е наистина течен (най-добре разтопен на водна баня). Нанася се внимателно, тъй като сладкишът е наистина ронлив. След като залеете, приберете в хладилника за няколко минути и когато се охлади и стегне, консумирайте
*Преди да се охлади блатът е доста мазен, заради кокосовото масло, но това да не ви притеснява, след като се прибере в хладилника се нормализира.