Ронлив лешников сладкиш

С шоколадова заливка

Ронлив лешников сладкиш
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

* 2 големи яйца
* 1 ч кафява захар (мусковадо)
* 1/2 ч течна сметана
* 125 г кокосово масло
* 100 мл зехтин
* 1/2 чч брашно
* 1/2 чч грис
* 1чл сол
* 1 бакпулвер
* ванилия
* 80 г сурови лешници
* 80 г печени лешници
* течен шоколад или крем (по ваш избор)

Начин на приготвяне:

Загрявате фурната на 175 С. Смилате всички лешници на ситно в кухненски робот с приставката с металните ножове. Разбивате яйцата със захарта, докато се получи кремообразна смес.

Разтопявате кокосовото масло, но не трябва да бъде горещо. Добавяте кокосовото масло, зехтина и сметаната към яйцата и захарта, като разбивате постоянно. Добавяте брашно, грис, сол, бакпулвер, ванилия, и разбивате до хомогенизиране. Добавяте лешниците. Изсипвате във форма за кекс и печете около 35-40 минути.

Когато извадите сладкиша, оставете го да се охлади, преди да го обърнете. Течният шоколад за заливката трябва да е наистина течен (най-добре разтопен на водна баня). Нанася се внимателно, тъй като сладкишът е наистина ронлив. След като залеете, приберете в хладилника за няколко минути и когато се охлади и стегне, консумирайте smiley

*Преди да се охлади блатът е доста мазен, заради кокосовото масло, но това да не ви притеснява, след като се прибере в хладилника се нормализира. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти