Реване с булгур

Една нетипична рецепта

Реване с булгур
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

По традиция реването се прави от пшеничен грис, но замяната му със ситен булгур дава на сиропирания сладкиш изненадваща и много приятна зърнеста текстура.

Необходими продукти за 8 порции

За сиропа:

300 г захар
400 мл вода
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. ванилена захар

За тестото:

120 г ситен булгур
3 яйца
180 г фина кристална захар
200 мл кисело мляко
120 г брашно
2 ч. л. бакпулвер

1 ч. л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне

1. Сварява се сироп от захарта и водата. Вари се 3 мин. и се добавят ванилията и лимоновият сок. Охлажда се.

2. Булгурът се залива с 1 ч. ч. вряща вода и се оставя да набъбне 10 мин. в затворен съд. Разрохква се с вилица.

3. Яйцата със захарта се разбиват 3 мин. с миксер на гъст светъл крем. Слага се киселото мляко. Добавят се пресятото с бакпулвера брашно и лимоновата кора.

4. Прибавя се булгурът. Сипва се в тава, застлана с хартия за печене или намазана с масло и поръсена с галета. Пече се з30 мин. във фурна, загрята на 180° С.

5. Горещият сладкиш се залива с охладения сироп и се оставя да изстине. Нарязва се на парчета и се сервира с лъжица цедено мляко и плодове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти