500 гр маскарпоне
30- 40 мл ром
20 бишкоти
5 яйца
1 ч.ч. пудра захар
ванилия
какао за поръсване
200-300 г пресни малини
Освен традиционното тирамису, аз разнообразявам с плодове.
Докато имаше ягоди го приготвях с тях, но сега има малини и искам да ви представя малиновото тирамису!
Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.
Единственото, което е по различно в това тирамису, е, че не потапям бишкотите в кафе а в домашно-приготвения сироп от малини, а него приготвям по следния начин.
Кипвам малините с една чаша захар и след това ги прецеждам през ситна цедка, като размачквам малините за да си пуснат всичко освен семките.
С този сироп поливам подредените бишкоти, а част от него прибавям към разбития на крем маскарпоне и жълтъци.
Така се получава вкусното малиново тирамису!