4 ябълки
3 яйца
90 г брашно
2 щипки сол
1 с. л. олио
1 ч. л. ром
100 мл светла бира
50 г пудра захар
1 ч. л. канела
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Към брашното се добавя щипка сол и се налива бирата, като се разбърква с телена бъркалка.
Слагат се едно яйце, ромът и 1 с. л. олио и се разбърква до получаването на тесто, малко по-гъсто от това за палачинки. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 1 час. Белтъците от 2 яйца се разбиват на сняг с щипка сол и внимателно се прибавят към тестото. Разбърква се.
Ябълките се обелват. Избушват се. Нарязват се на шайби. Овалват се в тестото. Пържат се на маслена баня.Отцеждат се върху решетка.
Поръсват се с пудрата захар, смесена с канелата.
- Ябълков сладкиш с бутер тесто
- Щрудел с ябълки
- Есенна торта с ябълки и круши
- Печени ябълки с мед на фурна
- Кекс с ябълки
- Есенен сладкиш с ябълки и грозде