Необходими продукти
- 20 фурми
- 2 с.л. мед
- За плънката:
- 3 с.л. сушени кайсии
- 2 с.л. бяло вино
- 1 стрък седефче
- 1 с.л. конфитюр от малини
- 1 шепа ядки - бадеми, лешници, кедрови ядки
Начин на приготвяне:
Нарежете кайсиите на ситно и ги залейте с бяло вино.
Прибавете нарязаното на ситно седефче, конфитюра и нарязаните на едро ядки.
Напълнете почистените от костилките фурми.
Сипете меда в тенджерка и щом той заври, добавете в него пълнените фурми. Гответе кратко и сервирайте десерта топъл.
Прочетете още:
- Карибската кайсия от Мексико
- Плодът на дракона - питахая
- Карамбола
- За Пипи, Бразилия и безкрайно вкусния ананас
- Няма такъв плод
- Райската ябълка