1 ч.ч. печени бланширани лешници
120 г натурален шоколад
2 с.л. настъргана портокалова кора
2 с.л. захар
180 г рикота
40 мл ликьор „Франджелико“
60 г разтопено масло
4 листа точени кори
пудра захар
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот сложете лешниците, нарязания шоколад и захарта. Смелете до образуването на трохи.
2. Добавете рикотата и смелете отново. В движение добавете ликьора и разбърквайте, докато не се получи гладка паста. Пресипете сместа в пош за еднократна употреба.
3. Намажете с разтопено масло две кори и ги поставете една върху друга. Разрежете ги на четири еднакви парчета.
4. Шприцовайте руло в долната част на всеки правоъгълник, откъм дългата страна. Прегънете краищата от двете страни на пълнежа навътре и навийте на руло. Намажете пуричките с разтопено масло и ги поставете в хладилник за кратко.
5. Подредете пуричките в тава, постлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 15 минути, докато станат златистокафяви.
6. Оставете пуричките да изстинат за кратко. След това ги прехвърлете в чиния за поднасяне и ги поръсете с пудра захар и какао по желание.