Пухкави палачинки

С пудра захар, мед и пресни плодове

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

яйца - 4 бр  

захар - 50 гр 

брашно - 200 гр 

прясно мляко - 300 мл 

масло - 20 гр 

бакпулвер - 1 пакетче  

ванилена захар - 1 пакетче 

мед на вкус

пудра захар за поръсване

малини за украса

къпини за украса 

През 1935 г. в своя статия сп. Vogue пише, че правенето на палачинки е „откровено трудно“ и не си струва те да бъдат дори докосвани, ако не са „тънки като лист хартия и достатъчно сочни“. Тази рецепта не покрива тогавашните изисквания на елитното модно списание, но пък е неустоимо вкусна.

Всъщност, тънките като лист хартия палачинки са запазена марка на французите. Американците добавят към рецептата бакпулвер, за да получат този „обемен“ ефект, припомнят от Mate Kitchen. Обилно полети с кленов сироп, пухкавите палачинки са традиционна закуска в САЩ и Канада.

Едно от предимствата на глобалния свят, в който живеем, е, че разполагаме с достатъчно информация. Тя ни позволява да изградим свой собствен вкус, дори по отношение на храната, който не е териториално или културно предопределен. Затова Mate Kitchen предлагаt следващия път, когато решите да поглезите себе си и любимите си хора с нещо различно и сладко, да опитате тяхната рецепта за пухкави палачинки. Те ги гарнират с пудра захар, мед и пресни плодове. Вие можете да подберете топинг по ваш вкус и да добавите любима напитка, за да бъде вкусовото изживяване истински завършено.

Начин на приготвяне:

1. Най-важното за постигането на пухкавия ефект в тази рецепта за палачинки, е отделното разбиване на белтъците и жълтъците. Затова първото, което трябва да направите, е да разделите жълтъците и белтъците.

2. В купа разбийте жълтъците със захарта и ванилията. Прибавете прясното мляко, след което бакпулвера и брашното и разбийте до хомогенност.

3. В отделна купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги към жълтъчната смес, като бъркате внимателно на ръка. При смесването на белтъците и жълтъците в никакъв случай не използвайте миксер. Тестото трябва да бъде хомогенно и в същото време да остане пухкаво.

4. Загрейте тиган, намазнете го леко и изпържете палачинките.

5. Гарнирайте ги с мед, къпини и малини. По желание поръсете с пудра захар.

Това ястие е подходящо за деца. Одобрено от д-р Райна Стоянова, специализант по ендокринология и болести на обмяната.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа брашно, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти