Нужни продукти:
За кекса:
4 жълтъка
1 ч.ч. кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.л. сода
За украсата:
вишнево сладко
4 белтъка
3 с.л. захар
орехи
Начин на приготвяне:
Разбийте отделените жълтъци със захарта брашното, олиото, киселото мляко и содата. Изсипете ги в намаслена тавичка и ги запечете във фурната, докато се получи приятна златисто кафява коричка.
Извадете от печката и намажете с вишневото сладко. Белтъците разбийте "на сняг" заедно с 3 с.л. захар. Разстелете внимателно пухкавата смес върху кекса и поръсете със смлени орехи. Печете на много слаба фурна до готовност.