за тестото:
150 г брашно
90 г кокосово масло
1/4 ч. л. сол
за плънката:
500 г тиква (обелена)
50 г кафява захар „Мусковадо“
20 г кокосово масло
80 мл бадемово мляко
50 мл кленов сироп
2 1/2 с. л. царевично нишесте
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 щипка канела
Начин на приготвяне:
Тиквата се реже на кубчета и се запича в загрята на 180 градуса фурната, с вентилатор, докато омекне – около 40 минути.
След това се пюрира с бадемовото мляко, захарта, кленовия сироп, кокосовото масло, канелата, джинджифила, индийското орехче и нишестето.
Брашното и маслото се претриват с пръсти, докато се образуват трохи. Прибавя се солта, наливат се 3–4 с. л. студена вода и се разбърква.
Полученото тесто се разточва на кора, от която се изрязват 8 кръгчета.
Поставят се във форма за мъфини и се пълнят с тиквеното пюре.
Пекат се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Охлаждат се и се поднасят.
Вижте още страхотни идеи за десерт:
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем
- Сладкиш с круши и кестени
- Орехови кексчета с кафе и шоколад