Необходими продукти
за лешниковия крем:
150 г печени лешници
100 г фурми
2 с. л. кокосово масло
за шоколадовия крем:
40 г фурми
25 г какао
Начин на приготвяне:
Фурмите за лешниковия крем се накисват в 250 мл вода, за да омекнат добре. След това се пюрират заедно с водата, лешниците и кокосовото масло.
Фурмите за шоколадовия крем се накисват в 50 мл вода. Когато омекнат, се пюрират заедно с водата и какаото.
В чаши за сервиране се слага от лешниковия крем, а върху него – от шоколадовия. Охлажда се и се сервира.
Прочетете още:
- Френски лимонов сладкиш
- Словашки сладкиш с извара
- Шоколадов сладкиш с ягоди
- Да си направим сладкиш за чай