Портокалови понички в меден сироп

Истинско сладко бягство от солената горчивина на ежедневието

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти

За поничките

яйца - 4 бр.

олио - 4 с.л. 

портокали - 1 бр.

портокалова кора

захар - 50 гр 

брашно - 375 гр 

бакпулвер - 1 с.л. 

олио за пържене - 500 мл 

За сиропа

захар - 200 гр 

мед - 200 гр 

лимонов сок - 1 с.л. 

вода - 500 мл

Понеже са портокалови понички, в тях не се слага никакъв аромат – само портокалова кора и пресен портокалов сок. Вкусът е наситен и запомнящ се. Опитате ли ги веднъж, дълго след това ще се сещате за тях. Приготвянето им е малко пипкаво – имате да месите тесто, а след като ги изпържите, се потапят в меден сироп, но усилията си струват. Определено няма да ги правите всяка седмица, особено ако държите на фигурата си, но гарантираме, че ще ви станат любимо изкушение. Истинско сладко бягство от солената горчивина на ежедневието.

Оформянето на портокаловите понички по тази рецепта на Mate Kitchen става по възможно най-елементарния начин. Правите топчета, сплесквате ги леко с пръсти и пробивате дупка с дървена лъжица или точилка. След това разтегляте внимателно с пръсти, за да стане отворът по-голям. Можете да си ги направите по-големички, но ако ви е обзел сладкарски ентусиазъм, си поиграйте и ги направете с размера на казанлъшките понички.

Това, което прави различни тези понички, е сиропът, в който се потапят веднага щом ги извадите от тигана. Той обаче не се прави само от захар и вода, а от равни части захар и мед. Поничките се оставят в него за минута две, за да се напоят, и се поднасят веднага. Пудрата захар отгоре е изцяло по желание, защото и без нея са съвършени.

Да ви е сладко!

Начин на приготвяне:

За поничките

1. Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера.

2. Разбийте яйцата, олиото, портокаловия сок и портокаловата кора на хомогенна смес. Започнете да добавяте брашното лъжица по лъжица, без да спирате да бъркате. Трябва да се получи много меко и еластично тесто.

3. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете да втаса за около 30 минути.

4. Загрейте олиото. От втасалото тесто оформете 10 плоски топки и им направете отвори в средата с дръжката на лъжицата.

5. Изпържете ги докато се зачервят – по 2-3 минути от всяка страна. Извадете ги върху кухненска хартия да се отцеди излишното олио. След това ги потопете в медения сироп да се напоят добре и ги поднесете веднага.

За сиропа

1. За да приготвите сиропа, сложете в тенджерка захарта, меда, водата и лимоновия сок. Бъркайте, за да се разтворят напълно.

2. Варете сиропа 5 минути и го дръпнете встрани, но го дръжте на топло.

Внимание: Съдържа яйца, брашно и мед, които могат да предизвикат алергични реакции.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти