Портокалов кейк със зехтин

Глезотия с цитруси

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 4 яйца
  • 150 г захар
  • 250 г филирани бадеми
  • 2 портокала
  • 100 мл студено пресован зехтин
  • 2 ч.л. бакпулвер
     
  • За сиропа:
  • 150 г захар
  • 2 портокала
  • 1 бр. звездовиден анасон
  • 2 с.л. портокалов ликьор

Начин на приготвяне:

Настържете кората на портокалите. След това ги обелете и пюрирайте месестата част. Прибавете настърганите кори. Трябва да имате 200 мл пасирани портокали.

Смелете бадемите в блендер и ги смесете с бакпулвера.

Разбийте яйцата със захарта и зехтина с миксер до побеляване. Добавете пюрираните плодове и сухите съставки към яйчената смес. Разбъркайте с шпатула до хомогенизиране.

Изсипете във форма с подвижно дъно (диаметър 26 см), предварително застлана с пергаментова хартия. Печете в загрята на 160 градуса фурна за около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади.

За сиропа изсипете в касерола сока от портокалите, 150 мл вода, захарта и анасона. Гответе на умерен огън до получаването на сироп. Дръпнете от котлона и прибавете ликьора. Залейте кейка с горещия сироп.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Още рецепти:

► Кекс с кестени и шоколад

 Кекс с шоколадова заливка

 Двойно шоколадов кекс с цял портокал

 Кекс с лимон и джинджифил

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти