Понички с крем и шоколадова глазура

С вдъхновени от прословутия бостънски пай

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

за тестото:
400 г брашно
50 г краве масло
150 мл прясно мляко (топло)
1 яйце
1 пакетче суха мая (7 г)
3 с. л. захар
1 щипка сол
олио за пържене
за крема:
350 мл прясно мляко
1 жълтък
4 с. л. брашно
2 с. л. захар
1 ч. л. бурбонска ванилова захар
за топинга:
120 г шоколадов кувертюр
70 мл животинска сметана

Начин на приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в топлото мляко. Маслото се разтопява.

Брашното се разбърква със солта, разтворената мая, маслото и яйцето. Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса за около 2 часа.

След това се разточва на не много тънка кора, от която с помощта на ринг се изрязват 16 кръга.

Оставят се, да втасат повторно и се пържат на маслена баня, до златисто. Охлаждат се.

Жълтъкът се разбива с 50 мл от млякото и брашното, до гладка смес.

Останалото мляко се загрява със захарта и бурбонската ванилова захар.

Горещото мляко се налива на тънка струйка и при постоянно бъркане към сместа с жълтъци.

След това кремът се слага на котлона и се готви при постоянно бъркане, докато се сгъсти. Оставя се да се охлади.

Поничките се пълнят с охладения крем с помощта на пош с метален накрайник.

Сметаната се загрява и с нея се залива шоколадът. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи.

Поничките се потапят от едната страна в шоколада и се оставят да изсъхнат.  

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Понички с кестени и шоколад

Домашни понички

Мекици за закуска

Какво е парено тесто и как да го приготвим

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти