Удобството на сандвичите е безспорно, затова ви предлагаме техен десертен вариант. Горските плодове са идеалната компания на нежните сладки хлебчета.
Необходими продукти за 10 порции
За тестото:
2 ч. ч. брашно
1 с. л. захар
2 ч. л. бакпулвер
½ ч. л. сода бикарбонат
50 г масло
125 мл прясно мляко
1 яйце
За пълнежа:
2 ч. ч. горски плодове
100 г крем-сирене
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. мед или пудра захар
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва със захарта, бакпулвера и содата. Слага се маслото и се прави на трохи. Прибавят се яйцето и млякото. Сместа се разбърква с бъркалка. Възможно най-бързо с ръце се оформя на топка.
Разточва се върху набрашнена повърхност на пласт с дебелина 1 см. Нарязва се с формички за сладки, които се пекат за около 8 мин. на 220° С. Охлаждат се леко.
Сервират се топли, срязани на две, напълнени с крем от разбито крем-сирене със сметана и мед и гарнирани с микс от горски плодове.