Плодова салата със сладки

За двойна наслада

0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
за сладките:
550 г брашно
150 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
250 мл бяло вино
100 мл зехтин
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
кората от 1 лимон
кристална захар за овалване

за плодовата салата:
150 г ягодов мармалад
100 мл ликьор „Лимончело“
4 портокала (2 червени и 2 оранжеви)
3 банана
2 кивита
1 голяма ябълка
1 ананас
1 ванилия

Начин на приготвяне:

В купа се разбъркват брашното, бакпулверът, солта и ваниловата захар. 

В друга купа се смесват захарта, зехтинът и виното. 

Сипват се при сухите съставки и се разбърква. 

Трябва да се получи гъсто тесто, което не се лепи по пръстите. 

Разделя се на части, от които се оформят полумесеци. 

Овалват се в кристална захар и се оставят в хладилник за 20 минути. 

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 10 минути. 

Още топли, се овалват в смес от настъргана лимонова кора и кристална захар. Охлаждат се. 

Ананасът, портокалите, кивитата и ябълката се почистват и се режат на кубчета. 

Ягодовият мармалад се разбърква добре с лимончелото и ванилията. Плодовете се поливат със ягодовия сос, разбъркват се и се оставят да се напоят, около 40 минути.

Салатата се поднася с нарязаните на шайби банани и със сладките.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Още подобни рецепти:

Лесна плодова салата
Разкошен домашен сладолед
За следобедна закуска
Ориенталска плодова салата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти