Необходими продукти за 1 пица:
За блата:
70–80 г краве масло
100–120 г захар
1 яйце
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сода за хляб
150 г брашно
За топингa:
150 г извара
100 г захар
1 с. л. кисело мляко
1 ванилия
плодове за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Омекналото масло и захарта за блата се разбиват в купа до получаването на гъст крем. Прибавя се яйцето и сместа се разбърква до хомогенизирането на съставките.
2. В отделен съд се размесват бакпулверът, содата и брашното и се изсипват при яйчената смес. Бърка се с лопатка, докато се получи меко тесто, след което се доомесва на ръка.
3. След като тестото е готово, се разстила в намаслена тава и се пече до златисто на 180 градуса (около 25 минути).
4. Изварата, захарта, млякото и ванилията се разбиват до получаването на гъст крем. След като блатът изстине, върху него се изсипва кремът, разпределя се равномерно и обилно се украсява с плодове според сезона. По желание плодовете може да се напръскат с лимонов сок, за да не потъмнеят.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!