Необходими продукти:
250 г сирене „Бри“
300 г пресни къпини
100 г орехи
80 г светла кафява захар
40 г краве масло (меко)
1 стрък мащерка
1/2 лимон
4 с. л. мед
1/2 ч. л. канела
1 щипка лют кайенски пипер
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Орехите се запичат за 5–7 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Мекото масло се разбърква с около 40 г захар, меда, канелата, лютия пипер и щипка сол.
Орехите се овкусяват с маслената смес и се запичат за още 10 минути. Охлаждат се.
Къпините се готвят на слаб огън около 10 минути, заедно с останалата захар, лимоновия сок и мащерката. Не бива да се разбъркват много, за да не се разкашкат. Охлаждат се.
Сиренето „Бри“ се разполовява хоризонтално.
Парчетата се поставят с разреза нагоре в тава, застлана с пергаментова хартия. Пекат се около 10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Изваждат се, прехвърлят се в чиния и се гарнират с къпините и орехите. Поднася се веднага.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи
Кокетни парти тарталети
Как се приготвят пълнени гъби
Тортичка от сирене "Бри"
Лесен десерт – маскарпоне с къпини