Печени смокини с крем „Англез“

Неустоимо сладко изкушение

1.2 от общо 5 гласа
40 мин.
Необходими продукти

600 г дребни кафяви смокини
50 г бисквити „Амарети“
100 мл вино „Марсала“
1 с. л. кафява захар „Демерара“
2 щипки инстантно кафе
2 щипки канела
1 щипка индийско орехче
за крема:
150 мл животинска сметана
150 мл прясно мляко
70 г захар
3 жълтъка
1 шушулка ванилия 

Начин на приготвяне:

Кремът се приготвя, като в касерола се смесват прясното мляко, захарта, сметаната и разполовената щушулка ванилия. Готви се на умерен огън, докато захарта се разтвори. Шушулката се отстранява. 

Жълтъците се разбиват и малко по-малко към тях се налива горещата течност. 

Сместа се прехвърля в касеролата и се готви на слаб огън при непрекъснато бъркане. Готовият крем се прехвърля в купа и се охлажда, покрит с прозрачно фолио, за да не хваща кора. 

Смокините се цепват на кръст, подреждат се в тава, поръсват се със захарта, канелата, индийското орехче и инстантното кафе. 

Заливат се с марсалата и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Охладеният крем се разпределя в чинии, гарнира се с печените плодове и натрошени бисквити „Амарети“.

Вижте още сладки предложения:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти