4 ябълки „Грени Смит“
100 г кафява захар „Мусковадо“
100 мл бренди
100 г краве масло
1 пакетче бурбонска ванилова захар
За бадемовите трохи:
100 г брашно
50 г краве масло
25 г захар
30 г бадеми
За пудинга:
1 пакетче пудинг "Крем Брюле"
500 мл прясно мляко
40 г захар
Начин на приготвяне:
1. Разполовете ябълките и ги почистете от семките. Подредете ги в тава и ги поръсете с кафявата захар. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Залейте с брендито и поръсете ваниловата захар. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20–30 минути.
2. За бадемовите трохи в блендер смесете брашното, бадемите, нарязаното на кубчета масло и захарта. Смелете.
3. Получените трохи изсипете в тава с незалепващо покритие и печете в загрята на 180 градуса до златисто – 10-15 минути. Бъркайте периодично.
4. Смесете пудинга със захарта и 4 с.л. от млякото, разбъркайте. Останалото мляко загрейте в касерола. Щом се сгорещи, добавете пудинга и гответе на слаб огън, докато кремът се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
5. Извадете готовите ябълки в съд за сервиране. Залейте ги с течността от печенето. Изсипете пудинга върху ябълките. Оставете да се охлади. При сервиране поръсете с ароматните трохи.