Павлова Банофи

Когато торта Павлова срещна пай Банофи

5 от общо 1 гласа
300 мин.
Необходими продукти

За меренга:

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. кафява захар

3 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. едра морска сол

6 белтъка

1 ч.л. бял винен оцет

 

За гарниране:

500 мл пълномаслена течна сметана

200 мл крем фреш (заквасена сметана)

3 банана

1/3 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. карамел „Бон Маман“

3 с.л. прясно мляко

1/2 ч.ч. нарязани печени фъстъци

75 г натурален шоколад

100 г медена пита

 

 

Начин на приготвяне:

1. За меренга в голяма купа сипете двата вида захар, царевичното нишесте, морската сол и оцета. Добавете белтъците и започнете да разбивате с помощта на миксер, докато се образува плътен белтъчен сняг, около 10-15 минути.

2.Загрейте фурната на 150 градуса.

3. Покрийте плоска правоъгълна тава с хартия за печене. По средата на листа очертайте кръг с диаметър 20 см. Обърнете хартията наобратно. Изсипете белтъчната смес в кръга. С помощта на палетен нож загладете и оформете меренга като торта. След това, с помощта на опаката страна на чаена лъжичка, направете вдлъбнатини по стените на тортата. Поставете блата във фурната и намалете градусите на 100. Печете 1 час - 1 час и 10 минути, докато блатът стане хрупкав отвън. След това го оставете в изключената фурна за 3 часа.

4. В купа разбийте течната сметана до полуплътност. Добавете крем фреш и разбийте отново. В друга купа разбийте карамела с прясното мляко, до хомогенност.

5. Обелете и нарежете на кръгчета единия банан. Подредете кръгчетата върху напълно изстиналия целувчен блат. Поръсете с половината белени, солени фъстъци. Изсипете сметаната върху тях на купчинки. След това я разстелете равномерно, като оформите вдлъбнатинки.

6. Обелете и разрежете по дължина, на две, останалите два банана. Разрежете всяка половина на две по-малки парчета. Подредете ги в тава, постлана с двоен лист алуминиево фолио. Поръсете ги със захарта и ги обгорете с горелка, докато тя се карамелизира.

7. Украсете тортата с карамелизираните парчета банани. Поръсете още фъстъци и карамел. Накрая поръсете с настърган шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти