Панакота с крем от мандарини

Италианска класика

4 от общо 2 гласа
90 мин.
Необходими продукти

За панакотата:

500 мл течна животинска сметана (35%)

250 мл прясно мляко

150 г захар

1 ч.л. шушулки кардамон

1 пакетче желатин

 

За крема от мандарини:

250 мл фреш от мандарини

1 мандарина

200 г захар

6 жълтъка

125 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. За панакотата в касерола загрейте сметаната и захарта заедно с начуканите семена кардамон. Кипнете и когато захарта се разтвори, дръпнете съда от котлона.

2. Налейте млякото и оставете така 30 минути на стайна температура. След това прецедете.

3. Желатина залейте с 5-6 с.л. студена вода. Когато набъбне, загрейте го на водна баня и налейте в млечната смес, разбъркайте.

4. Разпределете сместа в стъклени чаши и ги приберете в хладилник. Кремът трябва да стегне хубаво.

5. За мандариновия крем в касерола смесете сока от мандарини, захарта, настърганата кора от една мандарина, маслото и загрейте на водна баня.

6. Прибавете жълтъците и гответе на умерен огън, докато сместа се сгъсти. Прехвърлете в чиста купа, покрийте и охладете, кремът трябва да остане леко течен, а не да се втвърди.

7. Върху готовата панакота разпределете мандариновия крем и декорирайте с парчета мандарина.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти