Време за приготвяне: 30 минути (2–3 часа за изсушаване на чипса от портокал)
Необходими продукти за 1 торта:
за палачинките:
4 яйца
20 г захар
100 г брашно
30 г краве масло
150 мл сладкарска сметана
за сладкото от малини:
100 г малини
50 г захар
за портокаловия чипс:
1/4 портокал
пудра захар за поръсване
за украса:
1 лайм
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг. Жълтъците се разбъркват със захарта и постепенно се прибавя белтъчната маса. Слагат се брашното, разтопеното масло и сметаната и се разбърква до хомогенизиране. От тестото се правят 8–10 палачинки, които е желателно да са с еднаква големина.
2. Малините, захарта и 50 мл вода се сипват в подходящ съд и се варят до сгъстяване.
3. Портокалът за чипса се реже на тънки шайби, поръсва се с пудра захар, поставя се
върху хартия за печене и се изсушава 2–3 часа във фурна загрята на 80 градуса.
4. Палачинките се редят една върху друга като след всяка палачинка се полива от
малиновото сладко. Най-горната палачинка се поръсва с пудра захар. Отгоре се поставя от чипса и се украсява с резени лайм.
Други рецепти:
Хрупкави палачинки с ментов йогурт
Американски палачинки
Палачинки със сирене
Чудни палачинки без яйца и мляко
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!