банани - 3 бр
яйца - 3 бр
оризово брашно - 300 гр
кисело мляко - 250 гр
фъстъчено масло - 200 гр
какао - 1/2 с.л.
бакпулвер 7 грама - 1 пакетче
орехи за поръсване
Лесно, вкусно, бързо, без глутен – това е най-късото определение за този оризов хляб с банани. Ако не можете или не искате да консумирате глутен, Mate Kitchen съветват непременно да си го направите. Лек е, с наситен аромат, съчетание от банани, какао и фъстъчено масло. Не точно хляб, не точно кекс – за сутрешна или следобедна закуска е чудесен.
Преспокойно можете да направите този оризов хляб със стари, потъмнели банани. Както ще видите в списъка с продукти, това е рецепта, в която няма захар или какъвто и да било друг подсладител. Ето защо използването на стари банани дори е за предпочитане, тъй като те ще дадат сладост.
Ако искате още вкус, може да забъркате бърза шоколадова глазура и да го залеете. Друга възможност е просто да намажете всяка филийка от хляба с мед или кленов сироп. Макар че от Mate Kitchen го намират за съвършен точно в този вид, особено с кафе, капучино или друга топла кофеинова напитка или чай. Именно липсата на захар в него позволява да се насладите на вкуса на всяка глътка и да я обогатите. Също когато отхапвате сирене, отпивате вино и чак тогава сдъвквате и преглъщате, като позволявате на небцето да усети всяка молекула от тази симбиоза.
Начин на приготвяне:
1. Сложете всички съставки без орехите в кухненски робот или в каната на блендера и пасирайте до хомогеност.
2. Излейте сместа в в правоъгълна форма, покрита с хартия за печене, поръсете с натрошени орехи и изпечете на 170 градуса с вентилатор за 50-55 минути.
3. Проверявайте с дървено шишче и щом по него вече не остава тесто, извадете оризовия хляб от фурната.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.