Време за приготвяне: 30 минути (1 час за мариноване на стафидите и време за охлаждане)
Необходими продукти за 15–20 броя:
50 г стафиди
50 мл тъмен ром
200 г шоколадови бисквити
1/2 ч. л. канела
50 г кафява захар
50 г орехови ядки
50 мл течна сметана
250 г натурален шоколад
80 мл глюкоза
125 г смлени орехи
Начин на приготвяне:
1. Стафидите се мариноват в рома за 1 час.
2. Шоколадовите бисквити се смилат заедно с кафявата захар, канелата и ореховите ядки.
3. В малка тенджерка се загряват сметаната заедно с шоколада и глюкозата, докато се разтворят. Сместа се излива при смлените бисквити и се добавят стафидите.
Омесва се и се оставя да стегне в хладилник.
4. Оформят се топчета и се овалват в смлените орехи, като при овалването се дооформят. Поставят се в хладилник да стегнат и се подреждат в плато върху хартия.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Какво прави трюфелите толкова ценна храна
Шоколадови трюфели с черен чай