За сладките:
200 г меко масло
200 г пудра захар
200 г смлени орехи
200 г брашно
1/4 ч.л. сол
1 пакетче ванилова захар
За крема:
400 мл прясно мляко
160 г кафява захар
2–3 с.л. уиски
1 ч.л. инстантно кафе
4 с.л. нишесте
2–3 с.л. течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. В купа разбийте маслото с миксер, добавете захарта и продължете да разбивате. След това добавете смесените брашно, смлени орехи, сол и ванилова захар. Разбъркайте с шпатула.
2. Приберете тестото в хладилник за около 15 минути.
3. Оформете от него малки топчета, изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за около 10–12 минути. Извадете от фурната и охладете.
4. Направете крема, като в касерола загреете 300 мл прясно мляко заедно със захарта, уискито и кафето. Залейте нишестето с останалото мляко, разбъркайте и добавете в касеролата. Бъркайте, докато се сгъсти хубаво.
5. Махнете от котлона, прехвърлете в чиста купа и покрийте с фолио, охладете много добре.
6. След това разбийте с миксер, прибавете течния шоколад и разбъркайте.
7. Слепете сладките две по две, като ги мажете с крем.