Орехови сладки с крем кафе

Чудесно допълнение към чаша с нещо топло

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти

За сладките:

200 г меко масло

200 г пудра захар

200 г смлени орехи

200 г брашно

1/4 ч.л. сол

1 пакетче ванилова захар

 

За крема:

400 мл прясно мляко

160 г кафява захар

2–3 с.л. уиски

1 ч.л. инстантно кафе

4 с.л. нишесте

2–3 с.л. течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте маслото с миксер, добавете захарта и продължете да разбивате. След това добавете смесените брашно, смлени орехи, сол и ванилова захар. Разбъркайте с шпатула.

2. Приберете тестото в хладилник за около 15 минути.

3. Оформете от него малки топчета, изпечете ги в загрята на 180 градуса фурна за около 10–12 минути. Извадете от фурната и охладете.

4. Направете крема, като в касерола загреете 300 мл прясно мляко заедно със захарта, уискито и кафето. Залейте нишестето с останалото мляко, разбъркайте и добавете в касеролата. Бъркайте, докато се сгъсти хубаво.

5. Махнете от котлона, прехвърлете в чиста купа и покрийте с фолио, охладете много добре.

6. След това разбийте с миксер, прибавете течния шоколад и разбъркайте.

7. Слепете сладките две по две, като ги мажете с крем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти