100 г орехи
100 г пудра захар
100 г брашно
100 мл олио
2 яйца
2 с. л. инстантно кафе
1 ч. л. бакпулвер
за крема:
375 г крем сирене
150 г течен шок
Начин на приготвяне:
Орехите се смилат. Яйцата се разбиват много добре, наливат се олиото и разтвореното в 2–3 с. л. гореща вода кафе. Разбърква се добре.
Сипват се смесените захар, брашно и бакпулвер и се разбърква добре. Накрая се слагат орехите.
Тестото се разпределя в тава за мъфини, в отворите на която са поставени хартиени формички за мъфини.
Пече се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Готовите кексчета се охлаждат.
Крем сиренето се разбърква с течния шоколад.
От кексчетата се изрязват капачета. Издълбават се леко с лъжичка и се пълнят с крема, с помощта на пош.
Издълбаната част се поръсва върху крема. Слагат се капачетата и се поръсват с пудра захар.
- Бърз и вкусен сладоледов десерт
- Диетичен шоколадов десерт
- Императрицата на десертите - мелбата
- Френските сладки "Макарон"
- Как десертът ще ни помогне да отслабнем