8 точени кори
4 праскови
250 г сирене „Маскарпоне“
125 г краве масло
80 г мед
10 г бурбонска ванилова захар
1/4 ч. л. семена кориандър
захар за поръсване
Необходими продукти:
Прасковите се режат на тънко. Маскарпонето се смесва с меда, ваниловата захар и счуканите семена кориандър.
Четири броя точени кори се поставят една върху друга, като се мажат с разтопено масло. Режат се на 6 ленти по дължина.
Всяка лента се маже с крема от маскарпоне, отгоре се подреждат плодовете. Завиват се охлюви.
Подреждат се с отвора нагоре в дупките на форми за мъфини.
Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Охлаждат се и се поднасят, поръсени с пудра захар.
Още рецепти:
Сладки с кафе
Бисквитки-сърца
Хрупкави сусамени бисквити
Лесна рецепта за домашни бисквити
Бисквитки с боровинки и кокос