Необходими продукти:
1 ч.ч. натрошени бисквити (с аромат по желание)
60 г меко масло
250 г крема сирене
1 ч.ч. заквасена сметана (1 малка опаковка)
4 яйца
1 ч.ч. захар
3 с.л. брашно
3 пакетчета ванилия
50 мл разбита сметана за декорация
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса. Облепете добре форма за печене с фолио. Това ще е необходимо, понеже кейкът се пече на водна баня. От вътрешната страна можете да покриете дъното с хартия за печене.
За да направите блата, смесете бисквитените трохи и маслото и ги бъркайте, докато маслото напълно се инкорпорира в тях. След това ги разпределете по дъното на формата, като оформяте и ръбче. Изпечете блата за 10 минути.
Поставете формата в по-голяма тава, на котлона сложете вода да завира и превключете фурната на 230 градуса. В купа, с помощта на миксер, разбийте крема сиренето до гладко.
Добавете захарта и брашното, разбийте добре. Едно по едно добавете яйцата, като разбивате след всяко и обирате стените на съда.
Накрая добавете сметаната и ванилията, разбийте добре. Изсипете сместа във формата. Налейте вряща вода в тавата около формата и печете 10 минути.
След това намалете фурната на 120 градуса и печете кейка още 1 час и 30 минути. Извадете го от фурната и го оставете да изстине. С помощта на нож го отделете от формата и го оставете напълно да изстине и стегне в хладилника.
Неповторим чийзкейк
С аромат на ванилия
19499