Необходими продукти:
за основата:
200 г какаови бисквити
60 г краве масло (разтопено)
3 с. л.
захар
за крема:
700 г крем сирене
400 г течен шоколад
150 г захар
100 г заквасена сметана
3 яйца
1 1/2 с. л. брашно
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат и се разбъркват с маслото и захарта.
Сместа се изсипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия. Притиска се добре.
Пече се 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
Крем сиренето се разбърква със сметаната, ванилията и захарта.
Добавят се яйцата и се разбърква, до хомогенизиране.
1/3 от крема се смесва с шоколада и се разбърква. Към останалия крем се добавя брашното и се разбърква.
Върху блата се сипва 1/3 от белият крем, после от шоколадовия, отгоре се разпределя останалият бял крем и се редуват така, докато свършат.
Внимателно се разбърква, за да се получи мраморен ефект.
Формата се опакова с алуминиево фолио. Десертът се пече около 50 минути на водна баня с гореща вода, в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор.
Оставя се да се охлади в изключена фурна с отворена врата.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Сладки с шамфъстък и глазура
Великденски сладки
Как да си направим сладки мечета
Вкусни сладки с шоколад