2 с.л. масло
1 1/2 с.л. какао
100 г пудра захар
125 прясно мляко
8 кубчета локум
100 г ядки шамфъстък
1/2 яйце
1 1/2 пакет бисквити
Начин на приготвяне:
В малък съд сипете пудрата захар и прясното мляко. Разбъркайте и загрейте сместа.
В друг съд разтопете маслото и добавете какаото. Разбъркайте до гладкост. Добавете сместа от захар и мляко и разбъркайте. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Добавете предварително разбитото яйце и разбъркайте.
Начупете бисквитите в голяма купа. Залейте ги с какаовата смес и разбъркайте. Нарежете на парчета локума. Нарежете на едро ядките шамфъстък. Добавете ги при бисквитите.
Намажете с масло правоъгълна форма за кекс и я постелете с хартия за печене така, че да има стърчащи краища. Изсипете сместа във формата и добре я разпределете и притиснете. Покрийте със свободните краища на хартията и поставете във фризер за 1 нощ.
Извадете сладкиша от формата и нарежете на филийки.
Прочетете още:
Орехов кекс с фурми
Кекс с тахан, сусам и мляко
Кекс с шоколадова заливка
Мраморен кекс с парченца шоколад
Бърз кекс с кисело мляко