500 г моркови
250 г брашно
200 г захар
50 г орехи
10 г бакпулвер
1 ч.л. канела
3 яйца
100 мл олио
1 щипка сол
За крема:
200 г крем сирене
50 г пудра захар
400 мл прясно мляко
1 пакетче крем ванилия
кората от 1 портокал
орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Настържете морковите и ги смесете с накълцаните орехи. Добавете брашното, захарта, бакпулвера, солта и канелата.
2. Разбийте яйцата, добавете олиото и отново разбийте. Сипете към останалите съставки и разбъркайте до хомогенизиране.
3. Разпределете сместа във форма за мъфини с хартийки в тях. Печете в загрята на 170 градуса фурна за 25 минути. Охладете.
4. Пресейте пудрата захар и я смесете с крем сиренето и настърганата портокаловата кора.
5. Разбийте млякото с крема ванилия с миксер. Смесете с крем сиренето и разбъркайте.
6. Сложете сместа в пош и разпределете върху изпечените кейкчета. Поръсете с половинки орехи.