500 г моркови
300 г брашно
200 г захар
3 яйца
10 г бакпулвер
1 ч. л. канела
100 мл олио
щипка сол
4 шайби ананас от консерва
За крема:
350 г крема сирене
200 г масло
150 г пудра захар
1 лимон
50 г орехи
Начин на приготвяне:
Морковите се настъргват на ситно ренде. Смесват се с: лимонова кора, лимонов сок, брашно, бакпулвер, олио, захар и разбитите жълтъци. За по-наситен аромат се прибавят щипка канела и пасираните шайби ананас.
Сместа се разпределя в две тави, покрити с хартия за печене, пече се на 180 градуса.
В друг съд се разбиват маслото и пудрата захарта. Вкусът се подчертава с малко лимонов сок.
Щом блатовете се охладят се намазват с крема. Декорира се с орехи и малки парченца моркови, които са предварително сварени в захарен сироп и малко масло.
Да ви е сладко.
🍰 Неделна сметанова торта с малини
🍰 Лесна домашна бисквитена торта