Необходими продукти:
1 л. прясно мляко
100 гр. пудра захар
80 гр. бисерен ориз
10 гр. бурбонска ванилова захар
1 ч. л. канела
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
В керамична тава се налива затопленото мляко, прибавят се оризът, захарта, солта, канелата и ваниловата захар и се разбърква.
Пече се 1 час и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, докато се получи тъмнокафява коричка.
След това градусите се намаляват на 110 и десертът се пече още 3 часа и 30 минути, докато цялата течност се изпари.
Може да се сервира както топъл, така и студен.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
7 рецепти за постни десерти
Сурово брауни
Ястия, които са по-вкусни на следващия ден
Рецепти само с три продукта
Брауни с червено цвекло
Здравословни, шоколадови бонбони