Необходими продукти:
800 мл прясно мляко
150 г бисерен ориз
160 г захар
400 г пъпеш (почистен)
50 г бланширани бадеми
1 ванилия
кората от 1 лайм
Начин на приготвяне:
Оризът се залива с вода, колкото да го покрие и се вари около 5 минути. Налива се млякото. Сипват се около 80 г захар и се готви, до готовност на ориза.
Пъпешът се пюрира. След това се готви с останалата захар, докато сместа се сгъсти – около 30 минути. Сипва се към ориза и се разбърква. Добавят се смлените бадеми.
Накрая се сипва ванилията и отново се разбърква. Десертът се разпределя в чаши и се охлажда. По желание се украсява с кора от лайм.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Други рецепти:
Мляко с ориз (сутляш)
Салата с пъпеш и сирене
Прошуто с пъпеш